مواد بازدارنده با جلوگیری از رشد کریستال نمک، سرعت فرآیند ته نشینی را کاهش میدهند. این مواد در سطح کریستال نمک تشکیل شده جذب و با جلوگیری از جذب بیشتر نمک فوق اشباع در سطوح کریستال، سرعت گسترش کریستال نمک را کاهش میدهند و به این ترتیب هسته های اولیه کریستال هرگز به اندازه یا غلظت کافی برای ترسیب نمیرسند. اکثر مواد بازدارنده، خاصیت معلق نگهدارندگی نیز دارا هستند. ادامه خواندن “مواد بازدارنده از تشکیل رسوب درسیستم RO”
دسته: اسمز معکوس
روش اسمز معکوس در تصفیه آب
مشکلاتی که در اثر لایه گذاری شیمیایی در فیلتر های غشایی
کاهش کیفیت و مقدار جریان آب عبوری .
افزایش افت فشار و فشار مورد نیاز و مصرف انرژی و هزینه ناشی از آن .
شست و شوهای بیشتر و با فواصل زمانی کمتر برای بهبود عملیات که منجر به کاهش عمر مفید غشاها و افزایش هزینه می شود .
از کارافتادگی های مکرر و بلند مدت .
پارگی و گسیختگی غشا در برخورد با کریستال های رسوبی نوک تیز . ادامه خواندن “مشکلاتی که در اثر لایه گذاری شیمیایی در فیلتر های غشایی”
عملکرد فیلتر ممبران یا اسمز معکوس ( RO ) چگونه است ؟
اگر یک غشاء نیمه تراوا بین دو محلول با غلضتهای متفاوت قرار گیرد ، مقداری از حلال از یک غشاء به طرف دیگر منتقل می شود ، جهت طبیعی حرکت حلال به گونه ای است که محلول غلیظ تر رقیق می شود ، اگر به سیستم اجازه رسیدن به تعادل داده شود ، در آن صورت سطح آب نمک (محلول غلیظ تر) از سطح آب خالص بالاتر خواهد رفت. این اختلال سطح ددر دو طرف غشاء را فشار اسمزی می گویند. در اسمز معکوس آب خام توسط پمپ به داخل محفظه ای که دارای غشاء نیمه تراوا است رانده می شود. .و چون ناخالصی ها قادر به عبور از غشاء نیستند از این رو در یک طرف غشاء آب تقریبا خالص و در طرف دیگر ، آب تغلیظ شده وجود خواهد داشت. ادامه خواندن “عملکرد فیلتر ممبران یا اسمز معکوس ( RO ) چگونه است ؟”
آیا دستگاه های تصفیه آب با سیستم اسمز معکوس باعث اسیدی شدن آب میشوند ؟
طراحی دستگاه RO بصورتی میباشد که بتواند کوچکترین ناخالصی ها مانند انواع ویروس و باکتری یا موادی مانند نیترات را حذف کند یعنی برای حصول این کارباید بتوان علاوه برحذف ذرات معلق مانند زنگ آب ذرات محلول را حذف نمود مواد معدنی و کانی ها هم جز ذرات بسیار ریز آب میباشد که دراین فرایند نسب به سیستم های دیگر بیشتر حذف میشوند که این امر با توجه به بالا بودن سختی آب دراکثرموارد بسیار مفید است و باعث سبکی و خالصی آب میشود ولی اگر این املاح بیش از حد حذف شوند ممکن است آب کمی به خاصیت اسیدی نزدیک شود نه اینکه کاملا اسیدی شود علاوه بر آن امروزه اکثر شرکت ها دستگاه اسمز معکوس (RO) را طوری ارائه میدهند که میزان حذف املاح قابل کنترل توسط قطعه بخصوص روی دستگاه باشد که با وجود این مورد حتی خود مصرف کننده هم توان تنظیم میزان املاح موجود در آب را خواهد داشت . ادامه خواندن “آیا دستگاه های تصفیه آب با سیستم اسمز معکوس باعث اسیدی شدن آب میشوند ؟”
تولید ماده آنتی اسکالانت (ضد رسوب) با فرمولاسیون اختصاصی
در حال حاضر بحران کم آبی از مشکلات و مسائل عمده در سطح جهان میباشد . بحران فوق در سالیان اخیر به طور جدی در کشور ایران نیز قابل مشاهده است. به منظور مقابله با این موضوع روشهای شیرین سازی انواع آبهای شور مورد توجه کلیه دست اندرکاران این صنعت قرار گرفته است. از میان روشهای مختلف ، یکی از اقتصادی ترین روشها ، روش اسمز معکوس (RO) میباشد که این روش شیرین سازی در کشور ما نیز به سرعت در حال گسترش است . ادامه خواندن “تولید ماده آنتی اسکالانت (ضد رسوب) با فرمولاسیون اختصاصی”
اهمیت استفاده از آنتی اسکالانت در سیستم های اسمز معکوس
آنتی اسکالانت مهمترین ماده شیمیائی است که معمولاً در سیستمهای اسمز معکوس تزریق میگردد. با گذشت زمان به دلیل وجود نمکهای محلول در آب ورودی به سیستم اسمز معکوس، محلهای عبور آب از غشا دچار گرفتگی شده و به اصطلاح scalingبه وجود میآید. جهت جلوگیری از این رسوبات بر روی ممبران آب ورودی به سیستم RO میزان دوز مناسبی آنتی اسکالانت تزریق میشود. عدم استفاده از این ماده آسیب جدی به ممبرانهای دستگاه اسمز معکوس زده و موجب کاهش دبی خروجی و همچنین بالا رفتن TDS آب میگردد . به طور کلی تمامی سیستمهایی که در آنها از فناوری غشایی برای تصفیه آب استفاده میشود، در معرض گرفتگی منافذ روی غشا قرار دارند که مهمترین نوع آن سیستمهای آب شیرینکن اسمز معکوس است. ادامه خواندن ” اهمیت استفاده از آنتی اسکالانت در سیستم های اسمز معکوس”
نفوذپذیری ممبران های تخت
این نوع مدول ، ساده ترین شکل ممبران بوده و اولین ممبران نیمه نفوذپذیری که تولید شد از لحاظ هندسی ، تخت بود . شکل زیر یک نمای کلی از ممبران های تخت را نشان می دهد . این ممبرانها ، از دو صفحه در انتها ، ممبران صفحه ای شکل و صاف و صفحات جدا کننده که با ترتیب خاصی قرار گرفته اند ؛ تشکیل می گردند . ادامه خواندن “نفوذپذیری ممبران های تخت”
دستگاه جوش هیدرولیکی D-315
مورد استفاده : درخصوص انتقال لوله های پلی اتیلن ویژه جوش سر به سر (Butt Weld)
مشخصات : قابلیت جوش لوله های پلی اتیلن از قطره 90 الی 315 میلیمتر با فشار کاری (2/3- 4- 6-10 الی 16-25) اتمسفر
متعلقات :
- یونیت هیدرولیک الکتریکی با توان قدرتی 150 وات مجهز به تایمر الکترونیکی و هشدار دهنده به همراه آکولوماتور چک والو
تصفیه آب با سیستم RO توسط مواد شیمیایی
کلر
عملیات پس از تصفیه آب باسیستم RO آب راجهت توزیع آماده میکند .اگرچه آب RO پس از گذرازممبراین عاری از پاتوژنهامیباشد . بهتر است عملیات تصفیه ثانویه درمواردی که احتمال خرلبی در ممبراین و یا آلودگی ثانویه در جریان آب خروجی آب می باشد انجام شود .برای ضدعفونی یا از لامپ های UV جهت ازبین بردن germicidal یاباکتری ها استفاد ه می شود . کلرزنی (کلر و آمونیا) از ته نشینی پاتوژن ها در جریان های خروجی مانند سازه های جدید و یا آب backwash و یا لوله های مشکوک به آلودگی جلوگیری می کند . ادامه خواندن “تصفیه آب با سیستم RO توسط مواد شیمیایی”
کاربرد اسمز معکوس در صنایع مختلف دستگاه تصفیه آب خانگی
۱- حذف املاح و سختی از آب بویلرها و دیگ های بخار توسط فرایند اسمز معکوس ( Pure water for boilers at powerplant)
یکی از کاربردهای اسمز معکوس حذف املاح از آب بویلرها می باشد. آب خروجی از بویلرها می تواند حاوی مقادیر قابل توجهی املاح و سختی باشد که باعث رسوب داخل دیگ های بخار و همچنین لوله ها گردد. استفاده از فرایند اسمز معکوس (RO) باعث حذف مقادیر قابل توجهی از املاح و رسوبات در آب و افزایش عمر تاسیسات شود. ادامه خواندن “کاربرد اسمز معکوس در صنایع مختلف دستگاه تصفیه آب خانگی”