عوامل موثر در تعیین دوز UV و کاربرد آن در تصفیه آب

تعیین دوز UV و کاربرد آن

بکارگیری موثر لامپ های UV برای کاربرد های مختلف شامل ضدعفونی آب آشامیدنی، آب فرایندی و فاضلاب، نیاز به آگاهی از عوامل تعیین کننده دوز UV دارد. این عوامل شامل موارد زیر میباشند :

1. میزان آلودگی میکروبی آب ورودی

2. فرایند تصفیه قبل از ضد عفونی با UV. فرایند تصفیه در مورد عوامل کیفی آب مانند مقدار و اندازه مواد جامد، کدورت، شفافیت برای نور UV و غیره و همچنین مشخصات میکربی آب عامل تعیین کننده میباشد.

3. قوانین و استانداردهای تعیین کننده میزان مجاز میکروب باقیمانده پس از ضد عفونی بر حسب مورد کاربرد.

4. عوامل بیولوژیکی مربوط به حساسیت میکروبها در مقابل نور UV

5.  عوامل فیزیکی:

عوامل تعیین کننده شدت تابش متوسط UV

از دیدگاه مصرف ‌کننده، آب بطری طعم و مزه بهتری نسبت به آب لوله کشی دارد که ‌این مسئله می‌تواند به دلیل محتوای املاح و نوع فرآیند تولید آن باشد. سبک بودن این نوع ظروف و سهولت حمل آن از دیگر مزیت‌‌های این نوع آب‌‌هاست.برای ضد عفونی کردن این نوع آب‌‌ها از روش کلرزنی استفاده نمی‌شود، بلکه از روش‌‌هایی مثل اشعه مادون قرمز، فیلتراسیون و روش ضد عفونی کردن با ازن استفاده می‌شود. این روش‌‌ها بدون اینکه طعم خاصی در آب ایجاد کنند، با کیفیت مناسبی محتوای میکروبی آب را از بین می‌برند. بسیاری از انواع آب‌‌های بطری که به آب‌‌های معدنی نیز معروف هستند، محتوای املاح بالایی دارند. کلسیم، منیزیم و دیگر املاحی که در این نوع آب‌‌ها وجود دارند می‌توانند تا حدودی تامین کننده نیاز‌‌های بدن به‌ این نوع املاح باشند    .

استفاده از آب‌‌های بطری با چه خطراتی همراه است ؟

محتوای فلوراید بیشتر آب‌‌های بسته‌بندی شده در بطری پایین است، در حالی که ‌این ماده برای حفظ سلامت دندان‌‌ها و استخوان‌‌ها ضروری است و آب لوله کشی منبع مناسبی برای تامین آن است . منابع تامین این آب‌‌ها، به ویژه انواعی که از آب‌‌های پایین دست تهیه می‌شوند (یعنی از سر چشمه یا قنات جمع آوری نمی شوند)، در معرض آلوده شدن با انواع آفت‌کش‌‌ها هستند . بسته‌بندی کردن آب داخل بطری این اطمینان را به مصرف‌کننده می‌دهد که محصولی سالم را مصرف می‌کند .

نوشیدن آب معدنی

این در حالی است که ممکن است بعضی از محصولات از کیفیت کافی و استاندارد لازم برخوردار نباشند و تولیدکنندگان آنها، بسیاری از استاندارد‌‌ها را رعایت نکرده نباشند. بعضی از این محصولات از محتوای سدیم، نیترات، نیتریت، سرب، کادمیوم و جیوه بالایی برخوردارهستند، به‌عنوان مثال در بعضی موارد مقدار سدیم آنها بیش از 10 میلی‌گرم در لیتر است و با توجه به‌ اینکه دریافت سدیم، نیترات و نیتریت به دلیل استفاده از غذا‌‌های حاضری معمولا در رژیم غذایی افراد بالاست بنابراین توصیه می‌شود، هنگام خرید آب های معدنی به برچسب آنها دقت زیادی شود. نوع بسته‌بندی این محصولات نیز می‌تواند به دو صورت زیر سلامتی افراد را تهدید کند:

1) استفاده از بطری‌‌های نامرغوب و غیراستاندارد

2) وارد شدن ترکیبات پُلیمری مورد استفاده در ساخت ظروف پلاستیکی PVC و PET به داخل آب که می‌تواند سرطان‌زا باشد. در دمای بالاتر ورود این مواد به داخل آب شدت بیشتری پیدا می‌کند و هرچه از زمان تولید محصول بیشتر گذشته باشد، میزان بیشتری از این مواد در آن حل خواهد شد. بنابراین توصیه می‌شود هنگام خرید آب معدنی ، به زمان تولید و ترکیبات آن دقت کرده و آب معدنی را در محل مناسبی نگهداری کنید.

Effective use of UV lamps for various applications, including disinfection of drinking water, process water and waste water, need to be aware of the factors determining the UV dose. These factors include:

1. The amount of microbial contamination of feed water

2. The treatment process before the disinfection with UV. Qualitative factors such as the amount and size of the water treatment process, solids, turbidity, transparency to UV light, etc., as well as biological profile determining factor is water.

 3. The rules and standards for determining the extent permitted by the use of microbes remaining after decontamination.

 4. biological factors related to susceptibility against UV light

 5. Physical factors:

 Determinants average UV radiation

From the perspective of the consumer, bottled water taste better than tap water, which could be due to the mineral content and its production process. Lightweight and easy to carry containers of this type is another advantage of this type of water. It is used to disinfect water chlorination methods, but methods such as infrared radiation, filtration and disinfection with ozone is used. These methods, without special taste in the water, they’re good quality water to kill bacteria content. Many types of bottled waters, which are also known as mineral water, high salt content. Calcium, magnesium and other minerals that are found in these waters can be partly supply the body’s needs in these types of minerals.

What are the risks associated with the use of bottled water?

More fluoride content of water packaged in bottles down while the matter is essential to maintain healthy teeth and bones and piped water supply source for it. Supplies this water, especially those that are made of water downstream (ie from the source will not be collected or subterranean), are at risk of being infected with a variety of pesticides. Wrap the water in the bottle assures the consumer that the product is safe to consume.

Drink mineral water

However, some products may not meet the required standard of sufficient quality and their suppliers, many of the standards are not adhered to. Some of the products of the content of sodium, nitrate, nitrite, lead, cadmium and mercury are afforded high, for example in some cases sodium content greater than 10 mg per liter is given that sodium nitrate and nitrite due to the use of Attendance is usually high, so we recommend foods in the diet of people, when buying mineral water to the labels carefully. Type of packaging these products can threaten health in two ways:

1) The use of poor and non-standard bottles

2) into the polymer compounds used in the manufacture of PVC and PET plastic containers into the water, which can be carcinogenic. At higher temperatures the entry of these substances into water more strongly and produce more as time passed, more of these substances it will be solved. Therefore, it is advisable when buying mineral water, mineral water production time and ingredients carefully and keep it in place.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *